Go Digital, Stay Human

Go Digital, Stay Human

Hoe technologie de mensheid vooruit helpt naar een betekenisvolle toekomst

Christian Kromme |

Digitalisering en menselijke evolutie

Onze wereld digitaliseert in extreem hoog tempo. Exponentiële technologieën beloven de opkomst van een compleet nieuwe economie. Technologieën zoals robotica, kunstmatige intelligentie, 3D-printen, augmented reality en the internet of things gaan een radicale impact hebben op op alles wat we doen.

 

Op naar een digitale maar humane toekomst

Deze ontwikkelingen lijken veelbelovend, maar technologie is slechts een zielloze reflectie van de mens. Technologie vereist niet alleen de menselijke evolutie, maar tegelijkertijd jaagt ze ook onze evolutie aan. De voorspellingen zijn dat in de komende vijf tot tien jaar veel banen worden geautomatiseerd door robotica en kunstmatige intelligentie. Dit dwingt ons als mens steeds meer om urgente en existentiële vragen te beantwoorden, zoals: Wat betekent het om mens te zijn? Hoe blijven we als mens relevant als technologie elk jaar exponentieel slimmer en efficiënter wordt? Hoe leiden we ons leven in een tijd van extreme verandering? 

 

Go Digital, Stay Human laat op fascinerende wijze zien hoe digitale technologie zich ontwikkelt en de mensheid zal leiden naar een meer betekenisvolle toekomst.

 

Trends voorspellen

Het boek ontrafelt het universele en voorspelbare patroon achter disruptieve innovaties, zodat je zelf beter leert te begrijpen wanneer en waarom bepaalde technologische trends ontstaan. En welke impact ze gaan hebben op je leven, je organisatie en onze samenleving.

 


 

Engelstalige versie genomineerd voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2018.

Christian Kromme
Foto: Adrian Kuipers   Tot hij het DNA achter disruptieve innovatie ontdekte, was Christian Kromme techondernemer. Hij is een veelgevraagde... Meer