Het Scrum Modellenboek

Het Scrum Modellenboek

41 slimme tools & tips voor een betere én leukere sprint

Rik van der Wardt |

Scrum is niet meer weg te denken in hedendaagse organisaties. Wat oorspronkelijk als software-ontwikkelmethode is bedacht, wordt tegenwoordig op de meest uiteenlopende projecten in diverse branches toegepast.

 

Optimaal raamwerk

Scrum is makkelijk te begrijpen. Als je met Scrum in aanraking komt zie je snel hoe het raamwerk voordelen kan opleveren voor organisaties. Hoe het optimaal kan worden ingevuld is echter een ander verhaal. Wanneer je start met het werken met Scrum kom je er achter dat de praktijk weerbarstig is. Echt goed Scrummen is meer dan het volgen van de regels. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de teamdynamiek als Scrum Master? Hoe vul je nu een écht goede Sprint Planning in? Hoe houd je vergaderingen effectief en efficiënt? Hoe zorg je ervoor dat feedback op een goede manier wordt gegeven? 

 

Tips & trucs

Het Scrum Modellenboek biedt een complete verzameling van Scrummodellen en tips & trucs die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het boek is sterk visueel van aard, waardoor je de modellen eenvoudig onthoudt en het boek makkelijk leest. Onmisbaar voor elk Scrumteam dat zijn ware potentieel wil benutten.

Rik van der Wardt
Rik van der Wardt is partner bij adviesbureau Agile Scrum Group. Het bureau richt zich op de toepassing van Agile in omgevingen buiten de IT-sector. Meer