Lean leiderschap

Lean leiderschap

Leidinggeven aan continu verbeteren

Marcel van Assen | Boom uitgevers Amsterdam

Lean leiderschap is een essentiële schakel in het succesvol realiseren van de Lean-organisatie. Het boek Lean leiderschap geeft de juiste achtergrondinformatie en onmisbare handvatten om succesvol Lean leiderschap op verschillende niveaus in de organisatie te ontwikkelen.

 

Hard en zacht

De kracht van Lean leiderschap is paradoxaal: hard en zacht. Strak sturen op best practices en bijbehorende KPI’s, maar juist ook ruimte bieden voor het uitdagen en ter discussie stellen van die best practices en de verbetering ervan. Lean leiderschap gaat om het vinden van de juiste balans tussen de analytisch-rationele benadering (technieken, processen) en de synthetischintuïtieve (omgaan met mensen) aanpak van leidinggeven.

 

Voor wie?

Marcel van Assen maakt in dit boek onderscheid in Lean leiderschap van het topmanagement, middelmanagement, operationeel management en facilitators (Lean-coaches) en bijbehorend leiderschapsgedrag. Het is bedoeld voor iedere betrokkene bij Lean die continu wil verbeteren. Het geeft leidinggevenden, medewerkers, coaches én adviseurs inzicht in wat consistent Lean-leiderschapsgedrag is in de Lean-organisatie.

Marcel van Assen
Marcel van Assen is adviseur bij Berenschot en hoogleraar Operational Excellence bij TiasNimbas Business School, de business school van de... Meer