Martin Appelo

Na zijn studie psychologie werkte Appelo als rouwtherapeut, in de chronische psychiatrie waar hij promoveerde op het onderwerp 'Revalidatie bij Schizofrenie', als hoofd wetenschappelijk onderzoek (met 'veerkracht' als specialisatie) van een grote GGZ-instelling, als therapeut/supervisor in de psycho-oncologie, en de laatste tijd als vrijgevestigd psycholoog/spreker. Naast zijn werkzaamheden als spreker, therapeut, coach en supervisor, is hij vaste gast bij het radioprogramma Nieuws & Co (npo - radio 1), wordt hij regelmatig gevraagd als expert in radio- en televisieprogramma's en is hij actief als voorzitter van congressen en symposia.

 

Door persoonlijke omstandigheden is Appelo van jongs af aan gefascineerd door de vraag hoe mensen het volhouden in extreme omstandigheden. Zijn kennis van rouw, veerkracht, motivatie en het (on)vermogen om te veranderen is gevormd door dertig jaar klinische ervaring en wetenschappelijk onderzoek. 

 

Website

Via deze website kunt u kennismaken met het werk van de auteur, contact met hem zoeken en op de hoogte blijven van lezingen en workshops die door hem gegeven worden.

 

Leestips van Martin Appelo:

De boeken van René Gude.

 

Over de boeken van Martin Appelo

'Vanuit zijn vakgebied, de (cognitieve) psychologie, heeft hij het lef om vernieuwende en bruikbare perspectieven aan te bieden. Als geen ander weet hij te prikkelen en wegen te verkennen om de hulpverlening te voorzien van nieuwe inzichten.' 

- Sociale Psychiatrie

 

'Een boek dat vragen oproept. Dit boek geeft op meerdere gebieden stof tot doorpraten en nadenken, en kan daarmee een impuls zijn voor vernieuwing en verbetering.'

- Richard Korver (advocaat), over Verslagen door het tuchtrecht