Nadia van der Vlies

Nadia van der Vlies is (samen met Anne de Jong) eigenaar van opleidingsinstituut NONONS. Ze was manager bij diverse organisaties. Ze ontwikkelt leiderschapsprogramma’s en traint leidinggevenden in het gebruik van de coachende mindset om effectiever leiding te geven.

 

Het boek No-nonsense coaching liet Nadia zien dat je op een heel laagdrempelige manier, helder kunt uitleggen hoe je als coach te werk kunt gaan, Nadia wilde graag zo'n boek voor managers schrijven. Daarnaast haalt Nadia haar inspiratie uit boeken van Steven Covey, Jim Collins en Jack Welch. Zij hebben elke een eigen visie op leiderschap, maar maken allemaal duidelijk dat reflectie essentieel is. Dat je van een afstand naar jezelf kunt kijken en op basis daarvan gedrag kiest. Dat het zinvol is om na te denken over hoe je wilt zijn als manager.

 

De meeste inspiratie doet Nadia op tijdens haar trainingen aan managers. Zo hoort ze dagelijks verhalen van managers over hoe lastig het is om eerlijk te zijn, maar ook hoe graag ze hun medewerkers willen ontwikkelen. Ook in haar coachingsgesprekken doet ze veel inspiratie op over leidinggeven. Over hoe het wel moet, maar ook hoe het niet moet. Als ze bijvoorbeeld iemand hoort mopperen op zijn leidinggevende kan dit gebruikt worden voor haar boek. Daarnaast haalt ze ook veel inspiratie uit haar gesprekken met familie, vrienden en collega-ondernemers.