Nieuws

Op de hoogte blijven van wat er speelt? Businezzlink houdt je up-to-date met nieuws uit je vakgebied.

Ruud Frambach op BNR Nieuwsradio

15 mei 2018

Bedrijven besteden bakken met geld aan marketing. Maar levert het ook wat op?

Shortlist Ooa bekend

12 april 2018

GENOMINEERD! Twee van onze boeken - 'In control?' van Thijs Homan en 'De management ideeënfabriek' van Stefan Heusinkveld - zijn genomineerd voor het Ooa boek van het jaar. De jury bepaalt op 5 juni tijdens het Boek & Festival wie zich de winnaar mag noemen. Tien auteurs presenteren hun boek en gaan in gesprek met de deelnemers.

Niets hoeft duurzame keuzes in de weg te staan

2 maart 2018

Interview Mette te Velde en Roos de Jager-Jongejeug Mette te Velde: ‘Niets hoeft duurzame keuzes in de weg te staan.’ Met hun creatieve bureau Strawberry Earth Creative Agency ontwikkelden Mette te Velde en Roos de Jager-Jongejeugd de campagne 17 doelen die je deelt en bedachten voor de ASN Bank de slogan ‘Een goede bank zit pas echt lekker’. Ze werken alleen samen met bedrijven die helemaal duurzaam zijn.

Aanspreken? Gewoon doen! ‘Hé collega, je telefoneert nogal luid’

12 januari 2018

Welk gedrag vind je écht niet aanvaardbaar op het werk? Auteur Gytha Heins vroeg het 500 werknemers en leidinggevenden.

Inschrijving geopend: Finext Nieuw Organiserenprijs 2017

16 juni 2017

Het is weer zover: je kunt jezelf of anderen inschrijven voor de Finext Nieuw Organiserenprijs 2017. Wat is volgens jou het beste voorbeeld van nieuw organiseren? Dat kan een organisatie zijn, maar ook een groep of een initiatief. De prijs wordt tijdens het Nieuw Organiseren Festival op 5 oktober uitgereikt.

Robert Cialdini: krijg vaker ‘Ja’ als antwoord

1 juni 2017

Marketeers, fondsenwervers, politici, gezondheidsvoorlichters en vertegenwoordigers denken allemaal dat zij een uniek beroep hebben. Beïnvloedingsexpert Robert Cialdini laat echter zien dat zij grotendeels dezelfde trukendoos gebruiken. In zijn nieuwste boek Pre-suasion raadt hij alle beroepsgroepen aan om mensen eerst rijp te maken voor de eigen boodschap, voordat het overtuigen begint. Pre-suasion is nu al in dertig talen beschikbaar.

Ooa boek van het jaar bekend: ‘Trauma in organisaties’ van Philippe Bailleur

16 mei 2017

De beste boeken op het vlak van management en organisatieadvies streden de afgelopen weken om de titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2016’. De vakjury koos het boek ‘Trauma in organisaties’ van Philippe Bailleur tot winnaar. De jury prees het boek omdat het vanuit een heel nieuwe invalshoek aandacht vraagt voor onderwerpen die er nogal eens bekaaid vanaf komen.

De week van de ondernemer

9 mei 2017

Tijd voor een aangescherpte toekomststrategie van jouw bedrijf? Maar hoe weet je of je op de beste manier aan het bouwen bent voor de toekomst? Kan het slimmer, sneller en hoe doen andere succesvolle ondernemers dat? Antwoorden vind je op het event van De week van de ondernemer, dat op 9, 10 en 11 mei plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht

Kanshebbers voor OOA 'Boek van het Jaar 2016' bekend

22 maart 2017

Adviesbureaus en adviseurs brengen geregeld nieuwe boeken en publicaties uit, waarmee zij bijvoorbeeld hun kennisleiderschap op een bepaald vlak laten zien. Om de beste boeken op het vlak van management en organisatieadvies uit te lichten en de auteurs van deze boeken in het zonnetje te zetten, organiseert de Ooa de verkiezing ‘Boek van het Jaar’.

De boekenkast van Rozemarijn Dols

1 maart 2017

Ze coacht, is leiderschapsexpert en vooral ook filmliefhebster. De donkere krochten van de menselijke geest fascineren haar al van kinds af aan. Voor haar is de grens tussen normaal en abnormaal fluïde. Ze kent de valkuilen van het coachingsvak als geen ander. Over lezen, coachen, films en het Moeder Teresasyndroom. Deze keer bij de boeken- én dvd-kast: Rozemarijn Dols.

Toon resultaten