Nieuws

Op de hoogte blijven van wat er speelt? Businezzlink houdt je up-to-date met nieuws uit je vakgebied.

Aanspreken? Gewoon doen! ‘Hé collega, je telefoneert nogal luid’

12 januari 2018

Welk gedrag vind je écht niet aanvaardbaar op het werk? Auteur Gytha Heins vroeg het 500 werknemers en leidinggevenden.

Inschrijving geopend: Finext Nieuw Organiserenprijs 2017

16 juni 2017

Het is weer zover: je kunt jezelf of anderen inschrijven voor de Finext Nieuw Organiserenprijs 2017. Wat is volgens jou het beste voorbeeld van nieuw organiseren? Dat kan een organisatie zijn, maar ook een groep of een initiatief. De prijs wordt tijdens het Nieuw Organiseren Festival op 5 oktober uitgereikt.

Robert Cialdini: krijg vaker ‘Ja’ als antwoord

1 juni 2017

Marketeers, fondsenwervers, politici, gezondheidsvoorlichters en vertegenwoordigers denken allemaal dat zij een uniek beroep hebben. Beïnvloedingsexpert Robert Cialdini laat echter zien dat zij grotendeels dezelfde trukendoos gebruiken. In zijn nieuwste boek Pre-suasion raadt hij alle beroepsgroepen aan om mensen eerst rijp te maken voor de eigen boodschap, voordat het overtuigen begint. Pre-suasion is nu al in dertig talen beschikbaar.

Ooa boek van het jaar bekend: ‘Trauma in organisaties’ van Philippe Bailleur

16 mei 2017

De beste boeken op het vlak van management en organisatieadvies streden de afgelopen weken om de titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2016’. De vakjury koos het boek ‘Trauma in organisaties’ van Philippe Bailleur tot winnaar. De jury prees het boek omdat het vanuit een heel nieuwe invalshoek aandacht vraagt voor onderwerpen die er nogal eens bekaaid vanaf komen.

De week van de ondernemer

9 mei 2017

Tijd voor een aangescherpte toekomststrategie van jouw bedrijf? Maar hoe weet je of je op de beste manier aan het bouwen bent voor de toekomst? Kan het slimmer, sneller en hoe doen andere succesvolle ondernemers dat? Antwoorden vind je op het event van De week van de ondernemer, dat op 9, 10 en 11 mei plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht

Kanshebbers voor OOA 'Boek van het Jaar 2016' bekend

22 maart 2017

Adviesbureaus en adviseurs brengen geregeld nieuwe boeken en publicaties uit, waarmee zij bijvoorbeeld hun kennisleiderschap op een bepaald vlak laten zien. Om de beste boeken op het vlak van management en organisatieadvies uit te lichten en de auteurs van deze boeken in het zonnetje te zetten, organiseert de Ooa de verkiezing ‘Boek van het Jaar’.

De boekenkast van Rozemarijn Dols

1 maart 2017

Ze coacht, is leiderschapsexpert en vooral ook filmliefhebster. De donkere krochten van de menselijke geest fascineren haar al van kinds af aan. Voor haar is de grens tussen normaal en abnormaal fluïde. Ze kent de valkuilen van het coachingsvak als geen ander. Over lezen, coachen, films en het Moeder Teresasyndroom. Deze keer bij de boeken- én dvd-kast: Rozemarijn Dols.

Binnenkort nieuw in de kennisbank

24 januari 2017

Dit voorjaar nieuw op BusinezzLink: de inhoud van veel toptitels van uitgeverij Business Contact! Deze uitgeverij publiceert boeken op het gebied van management, economie, psychologie, werk en loopbaan.

Interview met Manfred Kets de Vries

24 januari 2017

Het is niet moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo succesvol bent als Manfred Kets de Vries. Hij beschrijft zichzelf gekscherend als de dinosaurus van INSEAD, het in 1957 opgerichte internationale instituut voor managementopleiding met vestigingen in Fontainebleau bij Parijs en Singapore. Als oprichter van INSEAD’s Global Leadership Centre slaagde hij erin de meest getalenteerde studenten aan te trekken met een lesprogramma waarin niet de financiën of de marketing het grootste accent... Lees verder 

De boekenkast van Gyuri Vergouw

24 januari 2017

Hij is veelzijdig, sprankelend en creatief. Hij wilde ooit voetballer worden en heeft er spijt van dat hij nooit goed gitaar heeft leren spelen. Hij is managementconsultant. Lezingen geven is zijn ziel en zaligheid. Hij heeft de bijnaam Professor Penalty, maar is toch vooral bekend van zijn boeken over betrokkenheid en vertrouwen. De onderstroom van organisaties kent voor hem geen geheimen. Deze keer bij zijn boekenkast auteur en spreker: Gyuri Vergouw.

Toon resultaten