Juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Agenda

Op de hoogte blijven van wat er speelt? Businezzlink zet belangrijke evenementen op het gebied van management, coaching en persoonlijke ontwikkeling in de breedst mogelijke zin voor je op een rij. Via het handige overzicht aan de linkerkant van de pagina kun je zien welke evenementen voor jou en je organisatie van toepassing zijn.

13/09 Samenwerken in netwerken

De huidige uitdagingen in de zorg zijn te complex om alleen op te lossen. In netwerkorganisaties komen expertises binnen zorg en welzijn, gemeentes en bedrijfsleven flexibel samen. Dat biedt de kans om betere en gedifferentieerde diensten aan cliënten, politiek en maatschappij aan te bieden. Maar: hoe zorg je voor een succesvolle samenstelling en aansturing van zo’n slim samenwerkingsverband?

18/09 Duurzaam ondernemen o.l.v. Michiel van Yperen

Hoe kunnen koplopers in schoon, mensvriendelijk en winstgevend ondernemen dienen als succesvol voorbeeld voor andere organisaties? Hoe spelen zij succesvol in op de grote duurzaamheidsuitdagingen waarvoor we staan? In deze Masterclass wordt de transitieaanpak geïntroduceerd: een manier om ruimte te creëren voor fundamentele verandering binnen sectoren.

27/09 Energie om (veel) beter te presteren - Waar haal je energie vandaan?

We leven in een woelige wereld, die wordt gekenmerkt door dynamiek, onzekerheid en continue prestatiesprongen. Het kost veel energie om je aan die wereld aan te passen en nóg meer energie om in die wereld op kop te lopen. Waar haal je die energie vandaan? Hoe voorkom je energielekken bij je medewerkers en in je teams. En wat is dat, energie? Hoe werkt het en hoe kun je het beïnvloeden?

03/10 Semco in de polder - Durf jij de vaste structuur los te laten en anders te gaan werken?

Interactieve workshop over hoe werk weer leuk en effectief kan worden. Weg met alle overbodige structuren, vergaderingen of processen. Mensen weer in hun kracht zetten. Verschil tussen managers en medewerkers verkleinen waardoor iedereen weer mede-ondernemer wordt. Alles om meer resultaat te behalen met een hogere betrokkenheid en meer plezier.

03/10 Breinwijs | Breinkunde voor (zorg)professionals

De neurowetenschap is één van de snelst groeiende wetenschappen. In sneltreinvaart wordt er steeds meer bekend over de werking van het brein en het functioneren van mensen. Daarmee komt er spectaculaire kennis boven drijven over leiderschap, emotie, stress en breinvriendelijk werken.

30/10 Moed - De opbrengst van gedurfd leiderschap - Hoe moedig ben jij als het er echt op aankomt?

Leiders hebben het niet altijd makkelijk en het kan eenzaam zijn om (eind)verantwoordelijkheid te nemen. Zeker als onzekerheden, risico’s, transparantie en weerstand toenemen. Een van de eigenschappen om stevig te blijven staan is moed. Maar zeg eens eerlijk: hoe vaak sta jij stil bij je moed-factor?

08/11 Aanspreken? Gewoon doen! Hoe je nou écht een aanspreekcultuur creëert

We willen allemaal dat onze collega’s hun afspraken met ons nakomen, dat we kort en krachtig vergaderen (zonder dat anderen afhaken en op hun mobiel de mail bijwerken), dat er direct gecommuniceerd wordt (dus geen geroddel) en dat iedereen eerlijk zegt wat hij vindt en doet wat-ie zegt. We denken dat het creëren van een aanspreekcultuur de oplossing is en hopen dat al die anderen hun gedrag veranderen. Maar per saldo verandert er niets en wordt gedrag waar we allemaal een hekel aan hebben... Lees verder 

12/11 Collegereeks Psychologie van leiderschap

Leiderschap en psychologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een element van succesvol leiderschap is het beïnvloeden van mensen om uitvoering te geven aan de missie van de organisatie. Om goed te kunnen aansturen, moeten we eerst begrijpen hoe mensen in elkaar zitten.

14/11 Resilience@work - Hoe vergroot je de werkzekerheid van je werknemers?

Hoe vergroot je de werkzekerheid van je werknemers? Een uniek project van Philips en de vakbonden! Eind 2014 hebben Philips en de vakbonden overeenstemming bereikt over de opstart van een Investeringsfonds, genaamd Resilience@work, voor de looptijd van 4 jaar (tot eind 2018). Het belangrijkste doel van dit Fonds was om de werkzekerheid van werknemers te bevorderen en hen inzicht te verschaffen in hun eigen arbeidsmarktpositie, alsmede hoe ze die marktconform kunnen maken.

16/11 Disruptie in de zorg

Via de tablet contact opnemen met de thuiszorg, zorgrobots aan het bed of oefeningen doen tegen artrose via internet: bij disruptieve innovatie wordt vaak gedacht aan dit soort technische snufjes. Maar disruptie is veel meer dan dat. Onderscheidend en innovatief zijn vraagt om verandering in de eigen organisatie.

Toon resultaten